Een eTA Canada aanvragen

Uw eTA Canada aanvragen

Heeft u een reis naar Canada gepland? Vraag dan op tijd een eTA aan. Deze reisvergunning is voor vakanties, zakenreizen en een overstap in Canada verplicht. De aanvraagprocedure verloopt volledig online en bestaat uit het invullen van een kort aanvraagformulier. Vervolgens wordt uw aanvraag automatisch verwerkt en hoeft u alleen nog maar te wachten tot uw aanvraag is goedgekeurd.

Vereisten voor het eTA Canada:

  • U reist naar Canada per vliegtuig
  • U verblijft minder dan zes maanden in Canada
  • U heeft een zakelijk of toeristisch reisdoel
  • U staat niet (meer) geregistreerd als Canadees staatsburger
  • U bezit een paspoort van een Visa Exempt Country (waaronder Nederland en België)
  • U voldoet aan de overige eTA-voorwaarden

Hoe aanvragen

Het eTA Canada kan eenvoudig middels een Nederlandstalig aanvraagformulier worden aangevraagd. Er wordt naar uw paspoortgegevens en enkele reisgegevens gevraagd. Het invullen van het formulier neemt doorgaans maar enkele minute in beslag en u kunt meerdere reizigers aan één formulier toevoegen om tijd te besparen. U kunt het formulier via de volgende knop openen.

Corona in Canada

Het coronavirus (Covid-19) leidde ook in Canada tot verschillende maatregelen. Dit kan invloed hebben op uw reisplannen en de beschikbaarheid van het eTA.

Geen visumplicht met een eTA

Canada heeft een aantal landen als Visa Exempt Countries gekenmerkt. Reizigers met een paspoort van een van deze landen mogen zonder visum naar Canada reizen, als ze in bezit zijn van een geldig eTA Canada. Heeft u een paspoort van Nederland of België? Dan kunt u met een eTA visumvrij naar Canada reizen.

Naar Canada vliegen met kinderen

Plant u een familievakantie met minderjarige kinderen in Canada? Iedere persoon die naar Canada vliegt, dus ook kinderen, hebben een geldige reistoestemming nodig. Om een eTA aan te kunnen vragen moeten ook kinderen over een eigen paspoort beschikken. Vraag dus eerst een paspoort voor iedere reiziger aan en dien daarna pas de eTA-aanvraag in. Reizen één of meer van de ouders of personen met ouderlijk gezag niet mee? Dan moet u een toestemming meenemen, getekend door beide ouders/alle personen met ouderlijk gezag.

Vragen over het aanvragen van een eTA

Bent u op zoek naar meer informatie over de eTA-aanvraag? Controleer dan de veelgestelde vragen over het aanvragen van een eTA. Op die pagina vindt u een antwoord op de meeste vragen met betrekking tot het eTA. Kunt u geen antwoord op uw vraag vinden? Neem contact op met de Canadese ambassade of stuur ons een e-mail.

Gemiddelde tijd tot toekenning

Nadat u het eTA-aanvraagformulier heeft ingevuld en de betaling heeft afgerond, ontvangt u een bevestiging per e-mail. In deze e-mail staat een link naar uw persoonlijke statuspagina waar u op elk tijdstip de status van uw aanvraag kunt controleren. De meeste eTA-aanvragen worden binnen 3 tot 5 dagen gekeurd, maar in sommige gevallen kunnen ook vertragingen ontstaan, bijvoorbeeld vanwege een steekproefcontrole. U ontvangt een e-mail zodra uw eTA is toegekend. Vanaf dat moment is de reisvergunning elektronisch aan uw paspoort gekoppeld en kunt u inchecken voor uw vlucht naar Canada. U hoeft het eTA niet uit te printen, want uw luchtvaartmaatschappij en de Canadese autoriteiten kunnen aan de hand van uw paspoort zien dat u over een geldige reisvergunning beschikt. In sommige gevallen kan het een kwartier duren totdat uw luchtvaartmaatschappij kan herkennen dat het eTA is toegekend.

Spoedaanvraag

Als u het eTA Canada op nog kortere termijn nodig heeft, bijvoorbeeld omdat u onverwacht naar Canada vliegt, dan kunt u ook een spoedaanvraag indienen. Spoedaanvragen worden onmiddellijk in behandeling genomen en zullen doorgaans binnen 20 minuten toegekend en geleverd worden. Wilt u een spoedaanvraag indienen? Gebruik dan het reguliere aanvraagformulier en vink het veld “Spoedlevering” aan. Voor spoedleveringen geldt een toeslag van €17,50. Let op: ook bij spoedaanvragen kunnen in zeldzame gevallen vertragingen optreden. De genoemde levertijden zijn gemiddeldes en geen garanties.

24 uur per dag digitaal aan te vragen

U kunt uw aanvraag voor een eTA Canada op elk tijdstip en op elke dag indienen. Aanvragen worden zelfs in het weekend en op nationale feestdagen verwerkt. Desondanks is het advies om de aanvraag zo lang mogelijk voor vertrek mogelijk in te dienen, want er kunnen altijd vertragingen optreden, bijvoorbeeld vanwege een steekproefcontrole. Omdat het eTA 5 jaar geldig is, kan de aanvraag al lang van tevoren worden ingediend.