Een eTA Canada aanvragen

Uw eTA Canada aanvragen

Vliegt u binnenkort voor zaken of een vakantie naar Canada? Dan heeft u een geldige eTA reisautorisatie nodig. Ook indien u direct doorvliegt naar een andere eindbestemming. Het aanvragen doet u door het online aanvraagformulier in te vullen, te betalen en te wachten tot uw aanvraag is goedgekeurd.

Vereisten voor het eTA Canada:

  • U reist naar Canada per vliegtuig
  • U verblijft minder dan zes maanden in Canada
  • U heeft een zakelijk of toeristisch reisdoel
  • U staat niet (meer) geregistreerd als Canadees staatsburger
  • U bezit een paspoort van een Visa Exempt Country (waaronder Nederland en België)
  • U voldoet aan de overige eTA-voorwaarden

Hoe aanvragen

Er is een speciaal Nederlandstalig aanvraagformulier waarmee u eenvoudig het eTA Canada kunt aanvragen in enkele minuten. Hierbij dient u zowel uw persoonsgegevens als enkele reisgegevens in te vullen. Met één formulier kunnen voor meerdere reizigers tegelijk eTA reistoestemmingen worden aangevraagd. Open het formulier door op onderstaande knop te klikken.

Corona in Canada

Ook in Canada vormt het coronavirus een groot probleem. Om geen onverantwoorde risico's te nemen, gelden er beperkingen voor het reizen naar Canada op basis van een eTA, in tijden van corona / covid-19.

Geen visumplicht met een eTA

Alleen voor reizigers die in het bezit zijn van een paspoort dat is uitgegeven door een Visa Exempt Country vervalt de visumplicht wanneer ze in het bezit zijn van een eTA Canada. Dat betekent dus dat het mogelijk is om met een eTA zonder visum Canada naar Canada kunt vliegen. Alle paspoorten die na 2005 zijn uitgegeven door de Nederlandse en Belgische overheid voldoen hieraan.

Naar Canada vliegen met kinderen

Reist u naar Canada met uw minderjarige kind of kinderen? Dan moet u ook voor (elk van) uw kinderen een eTA aanvragen. Hiervoor moeten ook de kinderen een eigen paspoort bezitten. Heeft u niet de volledige voogdij over uw kind(eren)? Dan dient u te kunnen aantonen dat u toestemming hebt van de persoon/personen/instelling die officiëel het gezag of de voogdij over het minderjarige kind heeft/hebben.

Vragen over het aanvragen van een eTA

Heeft u vragen over het aanvragen van uw reistoestemming? U kunt uw vraag stellen aan de Canadese ambassade of bij VisumBuitenland; bekijk echter altijd vooraf of uw vraag of probleem staat genoemd bij de veel gestelde vragen; hier vindt u antwoorden op de veel voorkomende vragen over het aanvragen van een eTA.

Gemiddelde tijd tot toekenning

Direct nadat u de eTA aanvraag hebt ingediend en betaald wordt deze in behandeling genomen. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Normaal gesproken wordt de reisautorisatie nog dezelfde dag toegekend. In uitzonderlijke gevallen kan tot 72 uur vertraging ontstaan. De reisautorisatie wordt gekoppeld aan uw paspoort. Printen of laten zien is dan ook niet nodig. Zodra u per e-mail het bericht heeft ontvangen dat uw eTA Canada is toegekend kunt u uw reis beginnen. Uw luchtvaartmaatschappij zal bij het inchecken aan de hand van uw paspoort controleren of er een eTA is toegekend. Het kan voorkomen dat luchtvaartmaatschappijen pas een kwartier na toekenning kunnen zien dat het door u aangevraagde eTA daadwerkelijk is afgegeven.

Spoedaanvraag

Heeft u onverhoopt toch op het laatste moment nog een eTA Canada nodig? Dan kunt u deze aanvragen door gebruik te maken van een spoedlevering. Toekenning / levering vindt dan vrijwel altijd plaats binnen 20 minuten. U kunt voor een eTA-aanvraag met spoed gebruik maken van het reguliere aanvraagformulier, hierin kunt u aanvinken dat u gebruik wilt maken van de procedure met spoed. Dit is mogelijk voor een toeslag van €17,50.

24 uur per dag digitaal aan te vragen

Het aanvragen kan geheel digitaal via het online aanvraagformulier. U kunt uw aanvraag dan ook op elk moment van de dag, 7 dagen per week (ook tijdens feestdagen) indienen. Het aanvragen op het vliegveld wordt afgeraden omdat het kan gebeuren dat een aanvraag handmatig wordt gecontroleerd, wat vertraging kan veroorzaken. Start daarom tijdig met een eTA Canada aanvraag om probleemloos naar Canada te kunnen reizen.