eTA kinderen

Hebben kinderen ook een eTA Canada nodig?

Elke reiziger, ongeacht leeftijd, heeft een eTA Canada nodig. Dat betekent dat ook minderjarige kinderen en baby's een geldig paspoort en eTA Canada moeten hebben. Op deze pagina leest u hoe u een eTA kunt aanvragen voor uw kind en welke andere documenten eventueel nodig zijn.

Paspoort verplicht

Zonder een geldig paspoort kan er geen eTA worden aangevraagd. Zowel volwassenen als kinderen hebben voor het aanvragen van een eTA Canada dus een geldig eigen paspoort nodig. Het laten bijschrijven van uw kind in uw paspoort is sinds 26 juni 2012 niet meer mogelijk.

Het eTA is een elektronische reistoestemming die automatisch gekoppeld wordt aan het paspoort van de aanvrager. Alle paspoortgegevens moeten daarom 100% correct ingevuld worden in het online aanvraagformulier. Het paspoort dat gebruikt wordt voor de aanvraag moet hetzelfde zijn als het paspoort dat gebruikt wordt voor de reis en dit paspoort moet tijdens de gehele reis in Canada geldig zijn. Als uw paspoort verloopt, verloopt ook uw eTA Canada en moet u een nieuwe reistoestemming aanvragen. Ook dit geldt voor reizigers van alle leeftijden.

eTA speciaal voor kinderen?

Er bestaat geen specifiek eTA speciaal voor kinderen. Iedereen, ongeacht leeftijd, vraagt hetzelfde eTA aan. Er zijn ook geen speciale regels of uitzonderingen voor kinderen. Een eTA Canada is in totaal 5 jaar geldig en kan gebruikt worden voor een onbeperkt aantal reizen naar Canada. Elke reis mag maximaal 6 maanden duren. Ook als u alleen naar Canada reist voor een overstap heeft u een geldig eTA nodig.

Het is mogelijk het eTA per reiziger aan te vragen, maar u kunt ook een groepsaanvraag doen, waarbij u voor meerdere reizigers tegelijkertijd een eTA aanvraagt met hetzelfde formulier. Dit maakt het erg eenvoudig om voor het hele gezin tegelijkertijd een eTA Canada aan te vragen.

Reizen zonder beide ouders of voogden

In Canada wordt iedereen jonger dan 18 jaar gezien als minderjarig. Dit betekent dat alle reizigers jonger dan 18 jaar in principe met hun ouders of voogden moeten reizen. Een kind kan alleen of met maar één ouder reizen, maar moet wel aan alle onderstaande voorwaarden voldoen. Canada heeft namelijk erg strenge regels omtrent het reizen met een kind. Als een kind niet met beide ouders (of voogd(en) of persoon/personen met wettelijk gezag) reist en niet de juiste documenten bij zich heeft, zou het kunnen dat het kind niet wordt toegelaten tot Canada.

Naast een geldig eTA Canada en een paspoort, moet een minderjarige reiziger in sommige gevallen nog andere documenten bezitten. Een minderjarige die alleen reist, of met slechts één ouder of voogd of met een volwassene die geen ouder of voogd is, moet bij de douane altijd een toestemmingsbrief kunnen laten zien. Deze toestemmingsbrief moet altijd in het Engels of Frans zijn en moet het adres en het telefoonnummer van de ouder of voogd bevatten die niet meereist. Daarnaast is het nodig een paspoortscan van die ouder of voogd mee te nemen. Als geen van beide ouders of voogden meereist, moet de brief zowel de gegevens van beide ouders/voogden bevatten als de gegevens van de volwassene die in Canada voor het kind zal zorgen.

Er kan ook gevraagd worden naar een kopie van de geboorteakte en/of een kopie van de voogdijdocumenten kan ook gevraagd worden, dus het is belangrijk ook die altijd mee te nemen.