eTA Canada spoed

Een eTA Canada spoedaanvraag starten

Een eTA Canada met spoed aanvragen is aan te raden, indien u binnen 72 uur een vliegtuig wilt boarden of bagage wilt inchecken op een vlucht naar Canada. Een spoedaanvraag wordt meestal al na 10 tot 20 minuten toegekend. In uitzonderlijke gevallen kan dit tot maximaal 72 uur duren (97% van alle aanvragen wordt binnen 20 minuten goedgekeurd).

Vliegt u binnen 72 uur naar Canada?

Dan wordt aangeraden een spoedaanvraag voor het eTA Canada in te dienen. Het maakt hierbij niet uit of u voor zaken of een vakantie naar Canada reist. Het eTA is een verplichte reistoestemming voor Canada, zonder geldig eTA of visum wordt u niet toegelaten bij het boarden van vluchten naar Canada. U kunt de spoedaanvraag indienen via de onderstaande grote knop. Vervolgens kunt u in het aanvraagformulier de optie ‘Spoed’ aanvinken.

Hoe lang duurt de afgifte bij spoedaanvragen?

Een eTA wordt het snelste toegekend, indien een spoedaanvraag wordt ingediend. Uw aanvraag komt dan vooraan in de rij met aanvragen die worden verwerkt door het Canadese goedkeuringssysteem. Enkel indien het geautomatiseerde afgiftesysteem beoordeelt dat uw aanvraag handmatig moet worden gecontroleerd door een douanebeambte kan vertraging ontstaan, tot maximaal 72 uur.

Goedgekeurde spoedaanvragen worden direct gedeeld met uw luchtvaartmaatschappij en de Canadese douane.

Wat is de meerprijs voor een eTA-aanvraag met spoed?

De normale prijs voor het aanvragen van een eTA bedraagt €29,95. Indien u in het aanvraagformulier aangeeft uw eTA met spoed te willen laten behandelen wordt er een meerprijs van €17,50 per reiziger in rekening gebracht. U kunt het totaalbedrag betalen met iDEAL of Bancontact, zonder aanvullende transactiekosten. Betalen per bankoverschrijving is niet mogelijk.

Kan ik een visum met spoed aanvragen?

Behalve het eTA kunnen ook visums met spoed worden geleverd, maar afgifte van visums duurt altijd enkele dagen, ook bij spoedaanvragen. Reist u naar Canada om er minder dan 6 maanden te verblijven? Dan heeft u waarschijnlijk geen visum nodig en voldoet het eTA, dat met spoed kan worden geleverd. Twijfelt u of u een visum of eTA nodig heeft voor uw reis naar Canada? Lees dan het artikel Visum of eTA Canada.

Een bolvormig gebouw in Canada

Goedgekeurd, en dan?

Uw spoedaanvraag wordt in behandeling genomen zodra u het aanvraagformulier heeft ingevuld en de betaling is uitgevoerd. Gemiddeld wordt een met spoed aangevraagd na 18 minuten goedgekeurd. U ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail. Ook wordt het toegekende eTA direct gekoppeld aan uw paspoort (eisen). Het is daarom niet noodzakelijk uw eTA of uw bevestigings-email te printen. Wanneer u wilt boarden of uw bagage wilt inchecken kan u worden gevraagd om een ‘J-nummer’. Dat nummer vindt u in de bevestiging.

Samenvatting spoedprocedure eTA Canada

  • Meerprijs aanvragen met spoed: €17,50
  • Levering gemiddeld na 18 minuten
  • Bevestiging per e-mail
  • Printen niet noodzakelijk (digitale paspoort koppeling)