eTA overstap

Het eTA voor overstappen in Canada

Een eTA aanvragen gaat doorgaans zeer eenvoudig. U vult het digitale aanvraagformulier in en betaalt de kosten, waarna het eTA na goedkeuring per e-mail wordt verstuurd. Voor reizigers met een criminele achtergrond wordt het proces echter wat ingewikkelder. Zij kunnen in sommige gevallen geen eTA Canada aanvragen.

Doorvlucht via Canada

Veel Nederlanders en Belgen vliegen via een overstap in Canada door naar de Verenigde Staten of Mexico. Het is hierbij noodzakelijk de benodigde reistoestemmingen aan te vragen voordat u met uw reis begint en bij voorkeur enkele dagen daarvoor. Indien u via Canada naar Amerika vliegt heeft u ook een ESTA nodig. Het ESTA is de reistoestemming die u nodig heeft voor uw reis naar de Verenigde Staten van Amerika. En het eTA is de reistoestemming die u nodig heeft voor uw vlucht naar Canada, ook als u het vliegveld niet verlaat en direct doorvliegt naar Amerika.

Uitzondering voor bijtanken

Er bestaat één uitzondering waarbij reizigers géén eTA nodig hebben bij tussenlanding in Canada. Die uitzondering geldt voor reizigers die via Canada van of naar de Verenigde Staten van Amerika reizen en alleen een stop maken om het vliegtuig te laten tanken. Hierbij mogen reizigers gedurende de stop in Canada niet uit het vliegtuig stappen. Tevens is het vereist dat reizigers al in het bezit zijn van een geldig ESTA voor Amerika voordat ze in het vliegtuig stappen. Het gaat hierbij dus weliswaar om een tussenstop in Canada, maar niet om een overstap op een ander vliegtuig.

Vliegveld Canada

eTA Canada voor doorreizen

Als u een overstap heeft in Canada kunt u deze reistoestemming aanvragen, de kosten bedragen hiervoor €24,95 per eTA (o.a. te betalen met iDEAL). Het eTA wordt direct in behandeling genomen en wordt meestal nog dezelfde dag toegekend. Let op: u heeft deze al nodig voordat u uw bagage incheckt op een vlucht naar Canada. Het kan tot maximaal 72 uur duren voordat een aangevraagd eTA wordt toegekend, dus het is verstandig deze direct aan te vragen nadat u besloten heeft te vliegen via Canada. Het is niet vereist dat u uw vliegtickets al geboekt heeft op het moment dat u deze aanvraagt. Ook hoeft u nog geen exacte vertrekdatum te hebben, het eTA heeft een geldigheid van vijf jaar.